MiMondjuk

ESG, SDG, CSRD Mi a csudát rejtenek ezek a kifejezések?

A mai adásunk vendége: Kopcsándy Anna a Green Bird Kft ügyvezetője aki mindig is imádta a természetet és már hosszú évek óta követi a hazai környezetvédelemhez kapcsolódó tevékenységeket, akciókat. 2018-ban kezdtett el foglalkozni vele, mint magánszemély mit tehet meg a mindennapi életben azért, hogy tudatosabb legyen, hogy fenntarthatóbb módon éljen.

Ahogy egyre jobban beleásta magát a témába rájött,  hogy számtalan olyan gazdasági terület van, amely súlyosan környezetkárosító és sajnos, amíg gazdasági oldalon nem indul el a szemléletváltás, addig egy-egy kis ember nagyon keveset tud tenni. Elkezdtett hát keresni, hogy hogyan lehetne a gazdasági oldalon javítani a helyzeten és rengeteg információval találta szembe magát, amiről addig nem is hallott, így ekkor már vállalkozóként úgy döntött elkezdi képezni magamát.

2020-ban elkezdte tanulmányait a Pannon Egyetem Fenntartható szakértő képzésén és vele párhuzamosan egy környezetvédelmi szakmai szövetségnél is elhelyezkedett, hogy ne csak az elméleti tudás, hanem a szakmai tapasztalata is meglegyen és átlássa a hazai iparági működést, annak szereplőit és területeit. 

Így ma már azt tudja mondani, hogy átfogó tudással rendelkezik a fenntarthatósággal kapcsolatban, de ez a még mindig formálódó és alakuló szakterület rengeteg feladatot fog adni még a jövőben. Bízik benne, hogy lehetősége lesz a hazai KKV szektor számára segítséget nyújtani az átállásban, hogy egy fenntarthatóbb és boldogabb bolygón élhessünk mihamarabb. 

Műsorunk állandó házigazdája a Nuxon, a fenntartható légtisztítási technológiák szakértője.

Hallgass minket élőben a www.faklyaradio.hu oldalon és bátran tedd fel kérdésedet a chaten, amit az alábbi linken érsz el: www.faklyaradio.hu/chat

Itt vissza tudja hallgatni a podcastet:

Ha érdekes volt a cikk, osszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Csatlakozz közösségi csoportunkhoz!

Legtöbbet olvasott bejegyzésünk

Kategóriák

Kapcsolódó bejegyzések

Fáklya Rádió beszélgetés PRESTON

Hogyan kezdjünk neki a fenntarthatóságnak?

Hegyvári Bálint a PRESTON Business Kft-t irányítja, ami tagja és fontos motorja az egész PRESTON nemzetközi cégcsoportnak, továbbá a cégcsoport nemzetközi marketing igazgatója is. Linkedin