MiMondjuk

Rendezvény: Égető problémák – Biztos megoldások IV.

Ezúton tisztelettel meghívjuk a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete által megrendezésre kerülő „Égető problémák – Biztos megoldások” IV. Fenntarthatóság a fókuszban – Már ma tegyünk a fenntartható jövőért! – KKV konferenciára.

Időpont: 2023. szeptember 22. péntek 09:30-12:30

Helyszín: VOSZ – Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége székháza Budapest, VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 53, konferencia terem.

Az esemény Facebook linkje: https://fb.me/e/3izVajuGx

A fenntarthatóság egy olyan komplex témakör, ami a környezetvédelem mellett más szempontokat is magába foglal, egyre több cég tűzi zászlajára a fenntartható és felelős vállalat szellemiségét. Az a vállalkozás, aki fenntartható céget szeretni létesíteni, nemcsak arra kell koncentrálnia, hogy mennyi profitot termel, hanem arra is, hogy megfeleljen a zöld kritériumoknak. De mit is jelent ez, mit tehetünk, hogy ennek eleget tegyünk?

VOSZ BPVRSZ Fenntarthatósági munkacsoportja rendezvénysorozatában olyan, a mindennapjainkban leginkább felmerülő, fenntarthatósági kérdésekben valós problémákat szemléltet, melyre megoldásokat is ajánl.

Az eseményen betekintést nyújtunk a fenntarthatósággal kapcsolatos alapfogalmakba, szabályozásba, ismertetjük, hogy egyéni szinten mit tehetünk a hulladékcsökkentés területén, beszélünk a fenntartható építőipari megoldásokról, megvizsgáljuk hogyan feleljünk meg az új kihívásoknak, bemutatjuk új kezdeményezésünket melyhez aktív, tenni vágyó partnereket várunk.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ide kattintva tud regisztrálni!

A résztvevők száma korlátozott, ezért érdeklődése esetén kérjük mihamarabbi regisztrációját, hogy a helyét biztosíthassuk, melyről megerősítő emailt küldünk.

Program

09:30-09:45 Regisztráció

09:45-12:30 Megjelentek köszöntése, előadások – „Már ma tegyünk a fenntartható jövőért”!

09:45-10:00 Köszöntés – Megnyitó: Dr. Kiss Zoltán Védnök, VOSZ Elnökségi tag, VOSZ BPVRSZ Elnökhelyettese és Faragó Ilona VOSZ BPVRSZ elnökség tagja

10:00-10:20 Egyéni kis lépések a Nagy Világért – Dorner Attila, – Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet- Területi igazgató,

Miért nem mindegy, egy tőlem távol eldobott műanyag palack? Miért ne dobjunk ki elektronikai hulladékot lomtalanításkor? Nagy áruházláncok helyett/mellett helyi gazdálkodók? Mi legyen a háztartási zöldség és gyümölcs hulladékkal? 

10:20-10:40 Mi az a fenntarthatóság, és miért foglalkozzon vele egy magunkfajta vállalkozó? Huber Anikó – NUXON, Mielemed MPM Kft. Gazdasági igazgató, és Márton Ferenc – NUXON, Mielemed MPM Kft. Értékesítési és üzletfejlesztési igazgató

Ez az ESG most egy újabb „GDPR”-szerű kolonc a nyakunkon? Ez engem érdekelne a magánéletben és az üzletben is, mit tegyek? Én ügyelek arra, hogy zöld legyen a termékem és ezt rá is írom a csomagolásra, akkor ez most greenwashing vagy nem? Honnan tudhatom, hogy például a felhasznált villamos energia mekkora környezeti terhelést jelent? Erre a felkészülést mind a saját zsebemből kell fizetnem…? 

10:40-11:00 Szünet

11:00-11:20 Paradigmaváltás Kopcsándy Anna – Green Bird Kft. ügyvezetője

Várhatjuk-e -e mástól a megoldást, hogy tegyünk egy fenntarthatóbb jövőért? Mit tehet meg egy cég első lépésként a változásért? Tudunk-e a jövőben sikeres vállalkozásokat építeni, ha a körülöttünk lévő világ összeomlik?

11:20-11:40 MiMondjuk.hu Hegyvári Bálint – A PRESTON nemzetközi cégcsoport marketing és értékesítési igazgatója

MiMondjuk” Fenntartható technológiák és megoldások platformja a vállalkozó számára. MiMondjuk.hu – Miért indult és mi a célja az oldalnak? Kik csatlakozhatnak? Mi a célunk? Hogyan tudunk együtt dolgozni?

11:40-12:30 Elhangzott témák után lehetőséget biztosítunk kérdések felvetésére, hozzászólásokra

Kérdések – válaszok

Interaktív fórum – Kerekasztal beszélgetés az előadókkal, megjelent vállalkozások képviselőivel

Ide kattintva tud regisztrálni!

Ha érdekes volt a cikk, osszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Csatlakozz közösségi csoportunkhoz!

Legtöbbet olvasott bejegyzésünk

Kategóriák

Kapcsolódó bejegyzések

Fáklya Rádió beszélgetés PRESTON

Hogyan kezdjünk neki a fenntarthatóságnak?

Hegyvári Bálint a PRESTON Business Kft-t irányítja, ami tagja és fontos motorja az egész PRESTON nemzetközi cégcsoportnak, továbbá a cégcsoport nemzetközi marketing igazgatója is. Linkedin